Sveikesni belgiški vafliai

Vieni mano mėgstamiausių pusryčių – belgiški vafliai. Artėjant savaitgaliui dalinuosi nesudėtingu ir sveikesniu receptu. Viduje minkšti, o išorėje traškūs. Tiesiog tirpsta burnoje! Gardinimui puikiai tinka uogos ar pasirinkti vaisiai, o dar skanesniam deriniui galite aplieti juodu šokoladu.

Belgiški vafliai

Jums reikės:

*6 vafliams

150 g speltos miltų;

1 a.š. kepimo miltelių;

300 ml augalinio pieno (puikiai tinka avižų);

2 šaukštų maltų linų sėmenų;

2 šaukštų kokosų aliejaus;

2 šaukštų klevų sirupo;

Šiek tiek druskos;

1 a.š. cinamono (bet nebūtina).

Gaminimas:

1. Pieną pašildykite ir jame ištirpinkite kokosų aliejų;

2. Linų sėmenis suberkite į pieno mišinį ir palikite pastovėti 5 minutėms;

3. Miltus, kepimo miltelius, klevų sirupą, druską ir cinamoną sumaišykite.

4. Miltų masę sumaišykite su pieno mase;

5. Kepkite įkaitintoje vaflinėje išteptoje kokosų aliejumi.

 

Skanaus!

https://www.wisetaste.net/

Komentarų nėra

Komentuoti

El. pašto adresas nebus skelbiamas.