15 maisto produktų plokščiam pilvukui

15 maisto produktų plokščiam pilvukui

Norite išlaikyti plokščią pilvuką? Šie maisto produktai pilni skaidulų, mažinančių pilvo pūtimą, antioksidantų, didinančių pilvo raumenų mankštos veiksmingumą ir baltymų, padedančių išlaikyti sveiką medžiagų apykaitą.

Agurkas

Gaivinantis diuretikas. Jei jūsų pilvukas lyg įsitempęs būgnas, suvalgykite agurką. Tai gali padėti sumažinti skysčių susilaikymą, o be to, skaidulomis turtinga jo žievelė yra naudinga virškinimui.

Kiaušiniai

Būdami gana arti visaverčio maisto, kiaušiniai turi daug vitaminų ir mineralų (daugiausia trynyje). Jie praturtinti omega-3 riebiosiomis rūgštimis. Tik 1,5 gramo sočiųjų riebalų yra viename kiaušinyje, todėl jie neteisingai vertinami kaip blogas maistas. Kiaušiniai turi mažą glikemijos indeksą ir yra labai sotūs. Kad pažabotumėt norą nusnūsti pokaičio miego ir potraukį šokoladui, Mitchell-Paterson rekomenduoja suvalgyti kiaušinį.

Uogos

Ką gervuogės, mėlynės ir acai uogos turi bendro? Jos visos padės jums vėl įtilpti į savo aptemptus džinsus. Tyrimai parodė, kad žmonės, norintys atsikratyti pilvo riebalų, turėtų rinktis vaisius, kuriuose yra mėlynos arba raudonos spalvos, pavyzdžiui, vyšnias, raudonąsias vynuoges ir daugelį kitų rūšių uogų. Chemiškai atsakingi už šių vaisių spalvą – antocianinai – padeda deginti pilvo riebalus.

Migdolai

Šie puikūs ir universalūs riešutai yra pripildyti baltymų ir skaidulinių medžiagų, jau nekalbant apie stiprų antioksidantą – vitaminą E. Jie taip pat yra geras magnio, jūsų organizmui reikalingo mineralo gaminant energiją, šaltinis. Magnis yra labai  svarbus kuriant ir išlaikant raumeninį audinį, bei reguliuojant cukraus kiekį kraujyje.

Avokadas

Šis vaisius praturtintas skaidulomis ir daugybe papildomų mikroelementų, įskaitant kalį, magnį, folio rūgštį ir vitaminą C.

Avokadų aliejus turi labai aukštą ,,dūmų tašką“ ir todėl yra puikus pasirinkimas maisto ruošimui. Jis gana brangus, bet tik dėl savo kokybės. Naudokite jį taupiai ir jo užteks ilgam.

Špinatai

Turtingi antioksidantais karotinoidais, liuteinu ir zeaksantinu, kurie gerina akių sveikatą, mažindami su amžiumi susijusios geltonosios dėmės degeneracijos ir kataraktos riziką. Liuteinas, kaip manoma, užima svarbų vaidmenį užkertant kelią storosios žarnos vėžiui.

Ši daržovė yra puikus šaltinis geriau žinomo karotinoido, beta-karotino, iš kurio organizme gaminamas vitaminas A.

Špinatai – šaltinis ląstelienos, vitaminų C, E, K ir B6, tiamino, riboflavino, folio rūgšties, kalcio, geležies, magnio, fosforo, kalio, vario ir mangano, bei niacino ir cinko.

Kalakutiena

Puikus baltymų šaltinis, turintis mažai riebalų ir sočiųjų riebalų. Kalakutiena turi aukštą geležies kiekį ir yra geras vitaminų B, B1, B6 ir cinko šaltinis, kuris, kaip buvo nustatyta, mažina cholesterolio kiekį kraujyje, stiprina imuninę sistemą ir reguliuoja kraujospūdį.

Jogurtas

Dietinis kalcio ir žemo GI angliavandenių šaltinis. Tai pat geras fosforo ir B grupės vitaminų šaltinis. Jogurtai su probiotikais taip pat gali padėti virškinimo procesui.

Riebi žuvis

Riebi žuvis, pavyzdžiui, lašiša, upėtakis ir tunai – geriausias omega-3 riebalų rūgščių šaltinis. Šios  labai svarbios optimaliai sveikatai. Riebioje žuvyje yra mažai sočiųjų rūgščių, o gausu svarbių amino rūgščių, jodo, geležies ir cinko.

Vanduo

Nors tai techniškai nėra maistas, vandens trūkumas dietoje gali pastoti kelią plokščio pilvuko link. Pilvo pūtimas yra tai, kas kamuoja daugelį moterų, o problema dažnai pablogėja dėl skysčių trūkumo organizme. Vandens gėrimas padės praplauti toksinus iš jūsų organizmo, pažaboti alkį, gerinti virškinimą ir sumažinti skysčių susilaikymą. Visą tai padės jums turėti plokštesnį pilvą.

Obuolių sidro actas

Obuolių sidro actas vandenyje yra geriausias būdas pradėti savo dieną. Šis rūgštus gėrimas padeda maisto virškinimui stimuliuodamas skrandžio virškinamąsias sultis.

10 minučių prieš pusryčius pabandykite išgerti stiklinę vandens su dviem arbatiniais šaukšteliais obuolių sidro acto.

Riešutų sviestas ir alyvuogių aliejus

Gerieji riebalai numalšins jūsų alkį ir neišpūs pilvo, o blogosios bakterijos mis nesveikais riebalais ir angliavandeniais.

Pamėginkite sviestą ir užtepėles su avokadu, riešutais ar lašiša.

Tamsialapiai žalumynai

Lapiniai žalumynai turi daug skaidulų ir padeda maistui judėti per virškinimo sistemą, bet visas pluoštas vienu metu gali sukelti pilvo pūtimą.

Pabandykite žalią tirštąjį kokteilį iš lapinių žalumynų pusryčiams, salotas pietums ir garintus žalumynus vakarienei. Paruošimo kiekiai, pridedant obuolių sidro acto padažui: dvi dalys aliejaus (kokoso, alyvuogių, ryžių sėlenų), viena dalis obuolių sidro acto ir viena dalis saldiklių (medaus, klevų, ryžių salyklų sirupo).

Rauginti kopūstai

Fermentuotų maisto produktų sudėtyje yra natūralių probiotikų, kurie padeda kovoti su blogosiomis bakterijomis pilve ir taip išvengiama pilvo pūtimo.

Pabandykite įdėti raugintų kopūstų į tofu, ar patiekti kaip garnyrą prie bet kurio pagrindinio valgio. Kefyras, sojų pasta ir natūralus jogurtas –  kiti puikūs variantai.

Svogūnai, porai ir česnakai (maisto produktai- probiotikai)

Jie maitina gerąsias bakterijas jūsų skrandyje. Pabandykite pridėti jų į savo rytinę kiaušinienę, pietų sriubą ar įmaišykite gamindami vakarienę.

Šaltinis: Womenshealthandfitness

Komentarų nėra

Komentuoti

El. pašto adresas nebus skelbiamas.