Aguonų tortas

Pagrindui reikės: 4 didelių kiaušinių, 1 stiklinės ir ¾ baltojo cukraus, 1 stiklinės augalinio aliejaus, 2 valgomųjų šaukštų vanilinio cukraus, 3 stiklinių miltų, 1 valgomojo šaukšto kepimo miltelių, 6 valgomųjų šaukštų aguonų, 2 citrinų žievelių, ¾ arbatinio šaukštelio druskos, 1 stiklinės pasukų.

Pertepimui: pusės stiklinės sviesto, 115 g maskarponės sūrio, 250 g stiklinių cukraus pudros, 1-2 valgomųjų šaukštų pieno, 1 stiklinės aguonų.

Elektriniu plaktuvu išmaišykite kiaušinius, cukrų, aliejų ir vanilę. Atskirame inde suberkite miltus, kepimo miltelius, druską, aguonas ir citrinų žieveles. Pasukas ir birųjį mišinį labai gerai sumaišykite su prieš tai jau paruošta mase. Sukrėskite masę į 3 vienodo dydžio kepimo indus ir kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.

„Jeigu negalite kepti 3 pyragų vienu metu, kepkite visą pyrago masę vienoje skardoje, tik turėkite omenyje, kad pyragas keps kiek ilgiau – apie 35 minutes. Kol pagrindas iškeps, paruoškite pertepimą. Minkštą sviestą ir maskarponės sūrį gerai išsukite elektriniu plaktuvu. Lėtai įberkite cukraus pudrą, įpilkite pieno ir pusę stiklinės aguonų ir vėl gerai viską išplakite. Kiekvieną pyragą aptepkite paruoštu kremu, sudėkite vieną ant kito ir aptepkite visą tortą. Tortą puoškite jį apibarstydami aguonomis – tiek šonus, tiek viršų“, – teigia „Maximos“ ekspertas Aidas Poleninas.

Komentarų nėra

Komentuoti

El. pašto adresas nebus skelbiamas.