Citrinų pyragas be cukraus

Reikės: 175 g kambario temperatūros sviesto, 215 g skysto medaus, 3 citrinų žievelių, 1 citrinos sulčių, 75 g maltų migdolų, 3 kiaušinių, 100 g viso grūdo speltų miltų, 3 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių, 15 g migdolų riekelių.

Dubenyje sumaišykite minkštą sviestą su 165 g medaus ir dviem trečdaliais citrinos žievelėmis. „Šių ingredientų maišymui geriau naudoti elektrinį plaktuvą, mat išplakti reikės iki šviesios bei purios masės. Suberkite maltus migdolus, įmuškite vieną kiaušinį ir išmaišykite – šį procesą kartokite, kol sunaudosite visus 3 kiaušinius. Miltus ir kepimo miltelius persijokite ir suberkite į masę. Supilkite visą mišinį į sviestu išteptą skardą, apibarstykite jį migdolų riekelėmis ir kepkite apie 40-45 minutes iki 160°C įkaitintoje orkaitėje“, – dalinasi „Maximos“ ekspertas A. Poleninas.

Kol pyragas kepa, paruoškite sirupą. Keptuvėje ar nedideliame puode iki skystos masės pašildykite medų ir sumaišykite jį su likusiomis citrinos drožlėmis, įpilkite citrinos sulčių. Iškepus pyragui jame padarykite skylutes su dantų krapštukais ir tuomet apliekite kepinį paruoštu sirupu.

Komentarų nėra

Komentuoti

El. pašto adresas nebus skelbiamas.