Dangiškas varškės apkepas

Jums reikės:

600 g varškės
6 kiaušinių
1 apelsino
4 šaukštų miltų
1 stiklinės cukraus
2 šaukštelių vanilinio cukraus
200 g grietinės
150 ml grietinėlės
4 žiupsneliai cinamono
0,5 šaukštelio druskos
1 šaukštelio kepimo miltelių

2 saujų razinų

Gaminimas

Varškę sutrinkite, maišydami įberkite cukrų bei vanilinį cukrų, įdėkite grietinę, trynius, nutarkuotą apelsino žievelę, pusės apelsino sultis, truputį druskos, išmirkytas razinas.

Gerai išmaišę, dalimis dėkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, bei plaktą grietinėlę.

Sudėkite plaktus baltymus. Skardą palaistykite ištirpintu sviestu, supilkite varškės masę, apiberkite cinamonu.

Kepkite 180°C temperatūros orkaitėje apie 40 minučių, kol apkepas gražiai apskrus.

Patiekite su apelsinų sirupu.

Apkepą galite puošti šokoladu, karamele ar karštu šokoladu.

SKANAUS!

Komentarų nėra

Komentuoti

El. pašto adresas nebus skelbiamas.