Fish and chips: žuvis tešloje su bulvytėmis

Ingredientai

Tešlai:
1 ¾ puodelio (245 g) miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
1 arb. š. druskos
1 arb. š. grūstų pipirų
1 arb. š. maltų česnakų
½ arb. š. kajano pipirų
1 butelis (355 ml) šviesaus alaus

Bulvytėms:
5 didelės bulvės
5 valg. š. aliejaus
1 arb. š. druskos
1 arb. š. grūstų pipirų
kelios šakelės šviežio rozmarino
3 skiltelės česnako

Padažui:
4 valg. š. majonezo
4 valg. š. grietinės
1 valg. š. garstyčių
3 nedideli rauginti agurkėliai
3 svogūnų laiškai
Pora šakelių šviežių petražolių
½ citrinos sulčių
½ arb. š. džiovintos paprikos
½ arb. š. druskos
½ arb. š. grūstų pipirų

Žuviai:
700 g menkių filė
žiupsnelis druskos
žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
1 puodelis (140 g) miltų žuvies apvoliojimui
aliejaus virimui

Patiekti:
citrinų skiltelės
švieži žalumynai

Gaminimas

Paruoškite tešlą:

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, druska, grūstais pipirais, maltais česnakais ir kajeno pipirais.

Supilkite šviesų alų ir išplakite iki vientisos masės. Turite gauti grietinės tirštumo tešlą.

Uždenkite indą su tešlą maistine plėvele, dėkite į šaldytuvą ir palaikykite porą valandų.

Paruoškite bulvių skilteles:

Orkaitę įkaitinkite iki 220ºC temperatūros.

Nuplaukite ir gerai nušveiskite bulvių odeles.

Supjaustykite bulves nestoromis skiltelėmis.

Apšlakstykite aliejumi, pagardinkite druska ir grūstais pipirais, suberkite kapotus rozmarinus ir kapotus česnakus.

Bulvių skilteles išdėliokite ant folija išklotos kepimo skardos vienu sluoksniu.

Kepkite įkaitintoje orkaitėje 30-35 minutes. Viduryje kepimo laiko išimkite skardą su bulvytėmis iš orkaitės, apverskite jas ir kepkite toliau, kol bulvytės bus gražiai apskrudusios išorėje ir minkštos viduje.

Paruoškite padažą:

Sumaišykite majonezą, grietinę, garstyčias, citrinos sultis, džiovintas paprikas, druską ir grūstus pipirus.

Suberkite mažais kubeliais supjaustytus raugintus agurkėlius, susmulkintus svogūnų laiškus ir kapotas petražoles. Gerai išmaišykite.

Uždenkite indą su padažu maistine plėvele ir leiskite pastovėti šaldytuve, kol ruošite žuvį.

Iškepkite žuvį:

Į vidutinio dydžio puodą supilkite aliejų. Įkaitinkite.

Menkių filė gabalėlius gerai nusausinkite ir kiekvieną padalinkite į dvi dalis. Apibarstykite žiupsneliu druskos ir maltų juodųjų pipirų.

Miltus, skirtus apvoliojimui, suberkite į dubenį. Kiekvieną žuvies gabalėlį apvoliokite miltuose taip, kad jais būtų pasidengusi visa žuvis. Lengvai nupurtykite miltų perteklių.

Tuomet merkite į tešlą taip, kad visas žuvies gabalėlis pasidengtų tešlą. Tešlos perteklių nuvarvinkite.

Atsargiai dėkite paruoštus žuvies gabalėlius į aliejų taip, kad jie nesiliestų vienas prie kito. Virkite apie 4-6 minutes, tuomet apverskite ir virkite dar 2-3 minutes, kol žuvies gabalėliai iš abiejų pusių bus gražiai apskrudę.

Išvirtus žuvies gabalėlius nusausinkite ant popierinių rankšluosčių, kad sugertų riebalus, o tuomet perkelkite ant grotelių, kad tešlos plutelė liktų traški, nesuminkštėtų.

Patiekite:

Dar šiltus žuvies gabalėlius patiekite su šiltomis bulvytėmis, padažu, citrinų skiltelėmis ir šviežiais žalumynais. Jei mėgstate, pasičiupkite ir butelį alaus.

Skanaus!

Komentarų nėra

Komentuoti

El. pašto adresas nebus skelbiamas.