Graikiško jogurto suflė

Desertui pagaminti reikės 180 g liesesnio graikiško jogurto, 2 kiaušinių, 2 šaukštų miltų, žiupsnelio druskos, citrinos, šaukštelio vanilės ekstrakto ir cukraus, taip pat gabalėlio sviesto formai patepti.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir pasiruoškite formeles: ištepkite jas labai plonu sviesto sluoksniu ir apibarstykite trupučiu cukraus. Dubenyje išplakite graikišką jogurtą, kiaušinių trynius, miltus, druską, vanilę ir nutarkuotą citrinos žievelę. Kitame dubenyje išplakite baltymus, kol šie taps minkštomis putomis. Trečdalį plaktų baltymų sudėkite į jogurto plakinį ir lengvai išmaišykite. Tuomet sudėkite likusius baltymus ir vėl išmaišykite. Masę sudėkite į kepimo formeles, ir kepkite apie 15 minučių. Atminkite, kad kepant suflė labai svarbu nevarstyti orkaitės durelių, o ir patiekti desertą reikia iškart.

Komentarų nėra

Komentuoti

El. pašto adresas nebus skelbiamas.