Kanelės

Kanelės

Reikės:

500 ml pieno
100 g miltų
1 kiaušinio
2 kiaušinio trynių
200 g cukraus
2 a.š. romo
1 vanilės lazdelės
60 g sviesto
1 v.š. medaus

Gaminimas:

Ant viryklės užvirinkite pieną kartu su 50 g sviesto ir cukrumi. Užvirus mišiniui sudėkite išimtas vanilės sėklas ir kiek pavirinus nukelkite nuo ugnies. Palikite kiek atvėsti.

Suplakite kiaušinius ir sumaišykite su miltais. Po truputį maišant supilkite pieno masę. Kai tešla tampa vientisa, įpilkite kelis šaukštelius romo.

Tešlą uždenkite maistine plėvele ir palikite parai šaldytuve.

Po paros sušildykite sviestą kartu su medumi ir šia mase aptepkite turimas kepimo formeles. Supilkite tešlą.

180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kepkite kaneles maždaug 1:15 min.

Iškepusias kaneles dar parą palaikykite šaldytuve ir vėliau skanaukite.

Skanaus!

Komentarų nėra

Komentuoti

El. pašto adresas nebus skelbiamas.