Lazanija

Lazanija

Reikės:
1 svogūnas
2 morkos
1 didelė saliero šaknis
1 česnako skiltelė
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukštai sviesto
350 g maltos jautienos
50 ml baltojo sauso vyno
2 šaukštai koncentruotos pomidorų pastos (pomidorų padažas netinka)
60 ml jautienos sultinio
400 ml pieno
200 g lazanijos lakštų
150 g tarkuoto fermentinio sūrio
1 lauro lapas
maltų juodųjų pipirų
druskos

Gaminimas:

Gilioje keptuvėje ar puode įkaitinkite aliejų kartu su sviestu.

Sudėkite smulkiai sutarkuotą salierą ir morką, ir smulkiai sukapotą svogūną ir česnaką. Kepkite apie 5 minutes.

Tada sudėkite mėsą, vėl apkepkite apie 5 minutes.

Padidinkite liepsną, supilkite vyną ir leiskite jam išgaruoti.

Sudėkite pomidorų pastą ir supilkite sultinį.

Paskaninkite druska, juodaisiais pipirais ir įdėkite lauro lapą.

Sumažinkite liepsną ir troškinkite apie 2 valandas.

Kiekvieną kartą, kai padažas pradeda sausėti įpilkite po kelis samtelius pieno. Iki kepimo galo reikia sunaudoti apie 400 ml pieno.Orkaitę įkaitinkite iki 160 °C temperatūros.

Paruoštu padažu ir tarkuotu fermentiniu sūriu susluoksniuokite lazanijų lakštus, pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 20-30 minučių.

Skanaus!

Komentarų nėra

Komentuoti

El. pašto adresas nebus skelbiamas.