Nekeptas žemės riešutų sviesto pyragas

Ingredientai:

Pagrindui
4 pakeliai sausainių „Gaidelis“
1 pakelis sviesto
1 šaukštelis džiovinto imbiero miltelių
1 šaukštelis cinamono

Įdarui
500 g maskarponės sūrio
200 ml grietinėlės
5 šaukštai cukraus pudros
4 šaukštai žemės riešutų sviesto

Viršui
60 g juodojo šokolado
60 g sviesto

Gaminimas:

Sausainius sutrinkite iki smulkių trupinių ir sumaišykite su cinamonu, imbieru ir ištirpintu sviestu.

Gauta mase išklokite pyrago formos dugną ir kraštus. Dėkite į šaldytuvą valandai.
Maskarponės sūrį išsukite su žemės riešutų sviestu, cukraus pudra ir iki standžių putų išplakta grietinėle.

Maskarponės masę sudėkite ant pagrindo, išlyginkite viršų. Dėkite į šaldytuvą porai valandų.

Šokoladą ištirpinkite su sviestu, kai atvės užpilkite ant pyrago.

Išlyginkite ir dėkite pyragą į šaldytuvą dar kelioms valandoms.

Komentarų nėra

Komentuoti

El. pašto adresas nebus skelbiamas.