Šaltibarščiai Kitaip

Taip, teisingai! Šis šaltibarščių receptas yra kitoks ir labai skiriasi nuo tradicinių. Kuo? Jie yra be pieno produktų ir iš šviežių burokėlių. Klausiate, o kuo gi pakeisti patiekalo pagrindą – kefyrą? Nustebsite išgirdę, kad vietoje šio ingrediento galima naudoti trintuvu sumaltas saulėgrąžas arba anakardžių riešutus. Paeksperimentuoti ir išbandyti naujus skonius visuomet gera idėja 🙂 Ir taip pat puiki išeitis tiems, kurie netoleruoja pieno produktų! 

Jums reikės:

Augaliniam „kefyrui“:

1/2 stiklinės anakardžių;

1/2 stiklinės saulėgrąžų;

2 stiklinių vandens;

1 šaukšto ekologiško obuolių acto;

Šiek tiek druskos

Šaltibarščiams:

1 didelio burokėlio;

2 citrinų sulčių;

4 nedidelų agurkėlių;

Svogūno laiškų;

Krapų;

Šiek tiek druskos

Paruošimo būdas:

1. Saulėgrąžas ir anakardžius pamirkyti apie 3-4 valandas (galite palikti per naktį);

2. Burokėlius nuplauti, nulupti ir sutarkuoti. Juos užpilti citrinos sultimis ir šiltai palaikyti 3-4 valandas, žinoma, galite palikti ir per naktį;

3. „Kefyro“ gaminimas yra gana paprastas. Išmirkytus ir nusausintus anakardžius kartu su saulėgrąžomis, vandeniu, obuolių actu sudėti į maisto trintuvą. Smulkinti iki vientisos masės, konsistencija turėtų būti panaši į grietinės. Jeigu norite skysčiau pilkite daugiau vandens;

4. Tuomet paruoštus burokus, supjaustytus agurkus ir likusius žalumynus dėkite į didelį dubenį ir užpilkite gauta anakardžių ir saulėgrąžų mase, gardinkite druska ir pipirais 🙂

 

Skonis tikrai puikus ir rekomenduoju išbandyti!

http://www.wisetaste.net

Komentarų nėra

Komentuoti

El. pašto adresas nebus skelbiamas.