Šokoladiniai batonėliai su anakardžių riešutais

Vasara pats metas ruošti nekeptus desertus, nes orkaitės tikrai nesinori jungti… Šie batonėliai tikras išsigelbėjimas, nereikia krūvos ingredientų, pagaminimas labai paprastas, o skonis – pasaka! 

 

Jums reikės:

50 g kokosų miltų;

46 g kakavos miltelių;

120 g klevų sirupo;

1 a.š. vanilės ekstrakto;

210 g anakardžių;

2 šaukštų tirpinto kokosų aliejaus.

 

Šokoladiniam kremui:

3 šaukštų kokosų aliejaus;

3 šaukštų kakavos;

1 šaukšto klevų sirupo;

2 šaukštų augalinio pieno.

 

Gaminimas:

1.Riešutus, kokosų aliejų bei klevų sirupą sudėkite į maisto trintuvą ir susmulkinkite iki vientisos masės. Riešutų gabaliukų gali likti ir taip netgi skaniau! Gautą mišinį suberkite į dubenį, kartu sudėkite vanilę, kokosų miltus ir kakavą. Viską išmaišykite.

2. Kvadratinę formą išklokite kepimo popieriumi. Į ją sudėkite gautą masę, paskirstykite ir gerai suspauskite/supresuokite.

3. Dėkite į šaldytuvą kol pagaminsite šokoladinį kremą;

4. Pasiimkite nedidelį puodą ir ant silpnos ugnies užvirinkite pieną, sudėkite kakavą, kokosų aliejų ir klevų sirupą. Maišykite ir pavirkite apie 2 minutes;

5. Kremą supilkite ant batonėlių ir dėkite į šaldytuvą 2 valandoms;

6. Sustingusius batonėlius supjaustykite norimo dydžio kvadratėliais ir laikykite šaldytuve.

 

Skanaus!

 

https://www.wisetaste.net/receptai/%C5%A1okoladiniai-baton%C4%97liai-su-anakard%C5%BEi%C5%B3-rie%C5%A1utais

 

 

Komentarų nėra

Komentuoti

El. pašto adresas nebus skelbiamas.