Takai su jautiena

Ingredientai:

500 g labai smulkiai supjaustytos jautienos
1,5 v. š. sviesto
1 v. š. saulėgrąžų aliejaus
0,5 vnt. mažo svogūno
1 a. š. česnako miltelių
2/3 a. š. raudonosios paprikos miltelių
0,5 a. š. čili pipiro miltelių
0,5 a. š. juodųjų pipirų
10 vnt. mažų kukurūzų tortilijų
pagal skonį druskos
2 saujos susmulkintos šviežios kalendros

Gaminimas:

Svogūną nulupame, supjaustome plonais griežinėliais.

Keptuvėje ant vidutinės aukštesnės ugnies įkaitiname 1 valg. š. saulėgrąžų aliejaus su 1,5 valg. š. sviesto. Sudedame jautieną, svogūną, apibarstome prieskoniais ir druska pagal skonį. Kepiname jautieną tol, kol visi gabalėliai gražiai apskrunda ir išgaruoja visas skystis, vis pamaišome.

Tortilijas pavilgome į aliejų, kuriame kepė jautiena, ir pašildome sausoje keptuvėje iš abiejų pusių (galite pašildyti ir mikrobangų krosnelėje). Pašildytas tortilijas laikome uždengtas virtuviniu rankšluosčiu, kad neatšaltų.

Ant kiekvienos tortilijos uždedame jautienos, užbarstome kalendra, pagardiname mėgstamu padažu (aš naudojau meksikietišką pomidorų padažą). Patiekiame su avokado ir citrinos skiltelėmis.

Komentarų nėra

Komentuoti

El. pašto adresas nebus skelbiamas.