Kavos ekspertė iš Italijos pristatė avangardinius būdus mėgautis kava

Kavos ekspertė iš Italijos pristatė avangardinius būdus mėgautis kava
View Gallery
7 Photos
Kavos ekspertė iš Italijos pristatė avangardinius būdus mėgautis kava
Kavos ekspertė iš Italijos pristatė avangardinius būdus mėgautis kava
Espeso_kietasis Espresso

Kavos ekspertė iš Italijos pristatė avangardinius būdus mėgautis kava
Kavos ekspertė iš Italijos pristatė avangardinius būdus mėgautis kava
Giulia Sirio

Kavos ekspertė iš Italijos pristatė avangardinius būdus mėgautis kava
Kavos ekspertė iš Italijos pristatė avangardinius būdus mėgautis kava
Kavos ikrai_2

Kavos ekspertė iš Italijos pristatė avangardinius būdus mėgautis kava
Kavos ekspertė iš Italijos pristatė avangardinius būdus mėgautis kava
Kietas Cappuccino Espeso_virtas šaltyje_ -196 laipsniai

Kavos ekspertė iš Italijos pristatė avangardinius būdus mėgautis kava
Kavos ekspertė iš Italijos pristatė avangardinius būdus mėgautis kava
Simona Burbaitė

Kavos ekspertė iš Italijos pristatė avangardinius būdus mėgautis kava
Kavos ekspertė iš Italijos pristatė avangardinius būdus mėgautis kava
Šaltas kavos kokteilis su vyšnių limonadu

Kavos ekspertė iš Italijos pristatė avangardinius būdus mėgautis kava
Kavos ekspertė iš Italijos pristatė avangardinius būdus mėgautis kava
UAB „Amoka“ reklamos ir komunikacijos vadovė Agnė Žukauskienė

Vilniuje atidarytas pirmasis Lietuvoje „Lavazza Training Center“

Lietuva prisijungė prie didžiausio pasaulyje „Lavazza Training Center“ kavos mokymų centrų tinklo, kuriame treniruojami tiek pradedantys, tiek profesionalūs kavos baristos, veikia kavos pažinimo, degustacijos ir tobulinimo laboratorijos. Aukštąją kavos ruošimo kultūrą svečiai galėjo išvysti ir centro atidarymo renginyje Vilniuje – čia „Lavazza“ kavos ekspertė Giulia Sirio pademonstravo, kaip pasigaminti vieno garsiausių pasaulyje virtuvės šefo sukurtus kavos ikrus ir kietą kavą.

„Visame pasaulyje „Lavazza“ kavos mokymų centrai vienija kavos mylėtojus, kurie nebijo laužyti kasdienėje rutinoje įsivyravusių kavos ruošimo mitų. Mūsų komanda skatina į kavą pažvelgti ne kaip į gėrimą, bet kaip į unikalų skonį, kurį pažinti ir tobulinti kviečiame ir lietuvius“, – kavos mokymų centro idėją atskleidžia „Lavazza“ kavos trenerė iš Italijos Giulia Sirio.

Atidarymo metu G. Sirio kartu su UAB „Amoka“ kavos ekspertu Dariumi Kodžiu pristatė „Lavazzos“ ir 3 „Michelin“ žvaigždutėmis įvertinto avangardinio virtuvės šefo Ferran Adria bendradarbiavimo rezultatą – kietą kavą ir kavos ikrus. „Unikalūs kavos skonio pritaikymo kūriniai gimė susijungus ilgametei itališkos kavos ruošimo patirčiai, gastronominiam preciziškumui ir potraukiui kavos inovacijoms“, – tvirtina G. Sirio.

Naujasis „Lavazza“ kavos mokymo centras pasiūlys profesionalius mokymus nuo kavos pupelės plantacijose iki tobulo rezultato puodelyje. Čia bus galima iš arti susipažinti su naujausiomis kavos ruošimo tendencijomis, pasisemti žinių ir idėjų originalioms kavos skonio interpretacijoms.

„Jau 20 metų skleidžiame itališkos kavos kultūrą Lietuvoje, o mokymų centro atidarymas tik įrodo jos augančią paklausą ir naujovių paieškas kavos industrijoje. Profesionaliomis kavos kultūros žiniomis pirmiausiai dalinsimės su kavos baristomis, tačiau jų patirtis ir idėjos galiausiai nusės kiekvieno kavos mylėtojo puodelyje“, – pasakoja „Lavazza“ prekės ženklą Lietuvoje atstovaujančios UAB „Amoka“ reklamos ir komunikacijos vadovė Agnė Žukauskienė.

Anot jos, šiandien „Lavazza“ prekės ženklas pasaulyje labiausiai atpažįstamas kaip itališkos espreso kavos simbolis, tačiau mokymų centre bus naudojamos ne tik klasikinės viešbučiams, restoranams ir kavinėms tiekiamos kavos pupelės, bet ir specialios „Lavazza“ pupelių rūšys: „Klientai turės galimybę paragauti „Lavazza Bio“, „Lavazza Tierra“ iš Tanzanijos, kavos ir kitų originalių naujienų, kurios dar nepristatytos plačiajai rinkai.“

Apie „Lavazza“ kavos mokymo centrus

„Lavazza Training center“ kavos mokymo centras yra didžiausia pasaulyje kavos mokykla. Jau daugiau nei 25 metus veikiančiuose 8 centruose Italijoje ir dar 47-iuose visame pasaulyje apmokomi kavos ruošimo naujokai ir profesionalai, vykdomi nauji kavos skonio tyrimai, eksperimentuojama su naujomis kavos skonio pritaikymo formomis, tobulinamas italų pamėgtas ir išpopuliarintas espreso.

Komentarų nėra

Komentuoti

El. pašto adresas nebus skelbiamas.