Tailandietiškas raudonasis karis su daržovėmis

Tailandietiškas raudonasis karis su daržovėmis

Visada žinome, kad vakarienė buvo gera, jei ryte norime pakartoti. Šis tailandietiškas raudonasis karis puikiai tinka tiek vakarienei, tiek pusryčiams. Jis šiltas ir sotus, todėl puikiai tinka vis dar vėsioms pavasario dienoms. Šis karis pasižymi sotumu, tačiau, kai jame tiek daržovių, skrandis neapkraunamas.

Puikaus tailandietiško kario paslaptis slypi aromatinėse daržovėse ir žolelėse, kaip antai, svogūnas, imbieras ir česnakas, riebiame kokosų piene ir truputyje ryžių acto bei cukraus. Visą tai sukuria nepakartojamą skonį. Jau paruoštos tailandietiško raudono kario pastos galite rasti didžiųjų prekybos tinklų azijietiškų produktų skyriuose.

Be to, šis karis puikiai tinka vegetarams – galima paprasčiausiai praleisti antrą žingsnį ir atsisakyti vištienos. Galite drąsiai recepte esančias daržoves keisti kitomis. Brokoliai, žiedinis kopūstas, grybai, moliūgas, cukinija – puikiai tiks!

Paruošimo laikas: 10 min

Gaminimo laikas: 30 min

Reikės:

  • 1¼ puodelio nuplautų rudų jazmininių arba ilgagrūdžių rudųjų ryžių
  • 1 v.š. kokosų arba alyvuogių aliejaus
  • 1 vištienos krūtinėlės
  • 1 mažo svogūno, supjaustyto kubeliais
  • Žiupsnelio druskos
  • 1 v.š. smulkiai sutarkuoto imbiero
  • 2 skiltelių česnako
  • 1 raudonosios paprikos, supjaustytos juostelėmis
  • 1 geltonos, oranžinės arba žalios paprikos, supjaustytos juostelėmis
  • 3 morkų, nuskustų ir supjaustytų griežinėliais (maždaug vienas puodelis)
  • 2 v.š. tailandietiško raudonojo kario pastos*
  • 1 skardinės (~400 ml) kokosų pieno**
  • ½ puodelio vandens
  • 1½ a.š. rudojo cukraus
  • 1 v.š. tamario arba sojų padažo***
  • 2 a.š. ryžių acto arba žaliosios citrinos sulčių
  • Papuošimui: sauja šviežio smulkinto baziliko arba kalendros; pagal skonį: pipirų dribsnių, srirača arba čili ir česnakų padažo

Gaminimas:

  1. Dideliame puode užvirinkite vandens. Suberkite nuplautus ryžius ir virkite 30 minučių. Nuimkite nuo viryklės ir nukoškite. Uždenkite ir leiskite ryžiams pastovėti apie 10 minučių. Prieš patiekiant, į ryžius įberkite druskos.
  2. Vištienos krūtinėlę nuplaukite ir supjaustykite smulkiais gabaliukais. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Sudėkite vištieną ir švelniai apkepkite (neskrudinkite).
  3. Kad paruoštumėte karį, įkaitinkite didelę gilią keptuvę. Įkaitinus įpilkite aliejaus. Sudėkite svogūną, įberkite truputį druskos ir kepkite nuolat maišant, kol svogūnas suminkštės (apie 5 minutes). Įdėkite imbierą ir česnaką; kepkite apie 30 sekundžių, kol pradės sklisti aromatas.
  4. Suberkite morkų griežinėlius ir juostelėmis pjaustytas saldžiąsias paprikas. Karts nuo karto pamaišydami kepkite, kol paprikos šiek tiek suminkštės (3-5 minutes). Tada įdėkite tailandietiško kario pastos ir toliau nuolat maišant kepkite apie 2 minutes.
  5. Supilkite kokosų pieną, vandenį, cukrų ir pamaišykite, kad pasidarytų vientisa masė. Sudėkite apkeptą vištieną. Virinkite ant lengvos ugnies. Prireikus sumažinkite karštį, kad toliau lėtai virtų, kol paprikos ir morkos bus pakankamai minkštos (nuo 5 iki 10 minučių).
  6. Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir įpilkite tamario arba sojų padažo ir ryžių acto arba citrinos sulčių. Jei trūksta, įberkite šiek tiek druskos. Jei norite išraiškingesnio kario, galite įpilti dar ½ arbatinio šaukštelio tamario, arba kad būtų rūgščiau – ½ arbatinio šaukštelio ryžių acto. Išdalinkite ryžius ir karį į dubenėlius, ir, jei pageidaujate, papuoškite kapotais kalendros lapeliais ir pabarstykite čili pipirų dribsniais. Jeigu mėgstate aštriai – patiekite su srirača arba čili ir česnakų padažu.

PASTABOS

*RAUDONOJO TAILANDIETIŠKOJO KARIO PASTA: Ieškokite jo azijietiškų produktų skyriuose. Ši pasta tinka vegetarams, tačiau būkite atidūs, nes ne visų gamintojų pasta yra vegetariška (sudėtyje gali būti žuvies padažo ir/arba krevečių pastos).

** KOKOSŲ PIENAS: Stipraus skonio ir kreminės tekstūros kariui naudokite įprastą, riebų kokosų pieną su guaro guma. Jeigu pasirinksite neriebų – karis bus skystesnis.

*** BE GLITIMO: Jei esate alergiški glitimui, naudokite tamario padažą vietoj sojų.

JEI NORITE ĮDĖTI TOFU SŪRIO: Pirmiausiai jį apkepkite, o tada dėkite kartu su kokosų pienu 4-ame žingsnyje. Jei vis tik nuspręsite naudoti šviežią tofu, jis sugers didelį kiekį skysčio.

Šaltinis: cookieandkate

Komentarų nėra

Komentuoti

El. pašto adresas nebus skelbiamas.