Kodėl verta rinktis jūrinį kolageną vietoje kitų rūšių?

Kodėl verta rinktis jūrinį kolageną vietoje kitų rūšių?

Kolagenas – vienas svarbiausių baltymų žmogaus organizme. Jis sudaro didžiąją dalį odos, plaukų, nagų, sąnarių ir kitų audinių struktūros. Natūraliai kolageną gaminame patys, tačiau su amžiumi šis procesas lėtėja, todėl ieškoma būdų, kaip papildyti kasdienę mitybą. Vienas populiariausių sprendimų – maisto papildai su kolagenu. Tačiau kyla klausimas: kokią kolageno rūšį rinktis – gyvūninį, vištienos ar jūrinį kolageną?

Skirtingos kolageno rūšys

Gyvūninis kolagenas dažniausiai išgaunamas iš galvijų odos ir kaulų. Vištienos kolagenas gaunamas iš vištienos kremzlių ir dažniausiai siejamas su II tipo kolagenu. Tuo tarpu jūrinis kolagenas išgaunamas iš žuvų odos bei žvynų.

Jūrinio kolageno savybės

Jūrinio kolageno molekulės yra mažesnės, todėl jis pasižymi geru tirpumu ir lengvai įtraukiamas į įvairias papildų formas – miltelius, kapsules ar gėrimus. Dėl to jis tampa patogus vartoti kasdien. Jūrinis kolagenas yra turtingas I tipo kolagenu, kuris yra svarbus jungiamojo audinio struktūrai.

Kodėl jis populiaresnis?

Daugelis vartotojų renkasi jūrinį kolageną dėl jo patogaus vartojimo formų įvairovės bei gero suderinamumo su kitais ingredientais, pavyzdžiui, vitaminu C ar hialurono rūgštimi. Be to, jūrinės kilmės produktai dažnai vertinami dėl savo švaros ir lengvo pasisavinimo.

Papildoma vertė

Kolageno papildai, įskaitant jūrinės kilmės, plačiai naudojami kasdienės mitybos rutinoje. Jie dažnai siejami su bendru grožio ir savijautos palaikymu, todėl tapo neatsiejama daugelio žmonių gyvenimo būdo dalimi.

Kaip vartoti?

Papildai su jūriniu kolagenu dažniausiai pateikiami miltelių pavidalu, kuriuos galima maišyti į vandenį, kokteilius ar kitus gėrimus. Taip pat yra kapsulių ar paruoštų gėrimų. Svarbiausia – vartoti reguliariai, kaip nurodyta gamintojo rekomendacijose.

Norintiems daugiau sužinoti apie šią temą, daugiau informacijos galite rasti oficialioje svetainėje – jūrinis kolagenas.