Naujosios technologijos ir greitas gyvenimo tempas įtraukia žmones į nesibaigiančią ir kartais varginančią gyvenimo rutiną. Atrodo, kad per darbus ar mokslus nelieka laiko net pavalgyti. Daugelis griebiasi greito užkandžio pakeliui į automobilį. Visiems suprantama, kad tokie veiksmai nėra palankūs mūsų sveikatai. Pasitarnauti ir pagerinti mitybą gali šaldyti gaminiai. Jie yra greit paruošiami, mat nereikia jų gaminti patiems, tereikia juos išsiimti iš šaldiklio ir pasiruošti pagal nurodytą instrukcija. Dėl super paprasto paruošimo būdo, šaldyti produktai itin populiarūs studentų ar moksleivių tarpe, dėl laiko maisto gaminimui stokos jie dažnai atsiduria ir ant ne vienos  šeimos stalo. Kokybiški rankų darbo šaldyti gaminiai gali palengvinti šeimos maitinimą, jie yra puikaus skonio, galimą rinktis iš ne mažo asortimento. Visų laukia šaldyti koldūnai ar virtiniai su įvairių rūšių mėsos įdaru, naminiai lietiniai blyneliai, virtiniai su grybų bei kitais ne mėsiškais įdarais, šaldyti virtų ar tarkuotų bulvių cepelinai ir kiti skanūs šaldyti gaminiai. Tačiau jei pabostų valgyti šaldytus produktus siūlome pasinaudoti viena iš idėjų, kaip juos galima pasiruošti kiek kitaip.

Ką pasigaminti iš šaldytų produktų?

Skrudinti koldūnai. Į verdantį vandenį įmeskite sultinio kubelį ir jame išvirkite pasirinktus koldūnus. Keptuvėje ištirpinkite gabalėlį sviesto, jame pakepinkite kubeliais supjaustytą svogūną. Nupilkite vandenį nuo išvirtų koldūnų ir sudėkite juos į keptuvę. Viską kepkite kol gražiai apskrus.

Lietinių blynelių apkepas. Atšildykite lietinius blynelius. Sudėkite juos į nedidelę kepimo skardelę, išteptą sviestu. Užpilkite norimo riebumo grietinėlės, tiek kad neapsemtų blynelių viršaus. Ant blynelių užtepkite mėgstamo tepamojo sūrelio. Galima pabarstyti žiupsneliu kietojo sūrio. Įdėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite kol paskrus, apie 15 – 20 min.

Užkepti virtiniai su sūrio plutele. Išvirkite virtinius. Sudėkite į karščiui atsparų indą ar individualius indelius. Užberkite pakepintos rūkytos šoninės. Užberkite tarkuoto fermentinio sūrio. Dėkite indą į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaite ir kepkite kol pamatysite auksinę plutelę, apie 15 – 20 min.

Skanaus.